Holeball

Holeball je nova sportska disciplina koja najviše podseća na rukomet.
Obzirom da rukomet kao jedan od omiljenih kolektivnih sportova jedini nema svoj „mali sport“, došli smo na ideju da osmislimo nešto što će biti atraktivno a da se igra na malom terenu koji ne zahteva isključivo sportsku dvoranu.
Osnovna ideja nam je bila da ovaj sport koristi razvoju mladih rukometaša, ali da svojom atraktivnošću postane jedan novi omiljeni sport koji donosi zadovoljstvo onima koji ga igraju i uzbuđenje onima koji ga gledaju.

Koristeći sva znanja o sportu i iskustvo u vođenju i realizaciji takmičenja, vodili smo računa o najsitnijem detalju u svakom segmentu osmišljavanja nove igre.
Holeball je igra koja se igra bez golmana. Igra se 3 na 3. Svaka ekipa ima tri igrača u igri i dva rezervna igrača. Loptom se gađa u rupe koje su raspoređene u gornjem delu rukometnog gola. Obzirom da je cilj da se šutom pogode rupe, sport je nazvan Holeball prema enleskim rečima hole – rupa i ball – lopta.

Posebna draž ovog novog sporta je da ekipa u jenom napadu može postići od 1 do 9 poena.

U ovom trenutku se radi na realizaciji knjige „Holeball – Pravila igre“ posle čega će novi sport biti registrovan prema Zakonima Republike Srbije. Želimo da napomenemo da u svojim nastojanjima imamo pismenu podršku trenera rukometne reprezentacije Srbije, g-dina Veselina Vukovića kome se ova ideja izuzetno dopala.